שמן זית – 3 כפות – סה"כ (30 מ"ל), לטיגון.
בצל – יחידה בינונית (125 גרם), חתוך לקוביות.
תפוח אדמה – 5 יחידות בינוניות – סה"כ (845 גרם)
גזר – 3 יחידות בינוניות ללא קליפה – סה"כ (348 גרם)
כרוב – 1/2 יחידה בינונית – סה"כ (770 גרם)
סלרי – כרפס – 5 שורשים – סה"כ (775 גרם)
מים – 1.5 ליטר
מלח – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
אבקת מרק בטעם עוף – כף שטוחה (12 גרם), לפי הטעם – לא חובה.
פטרוזיליה – צרור (114 גרם), חתוכה גס.
פפריקה – 1/2 כפית שטוחה, לקישוט.
הכנה:
1. לשטוף, לקלף ולחתוך את הירקות לקוביות.
2. על אש גבוהה לחמם את השמן בסיר בינוני.
3. לטגן את הבצל תחילה, להוסיף את שאר הירקות ולהמשיך לטגן כ- 5 דקות (לערבב מדי פעם).
4. להוסיף את המים, לתבל בתבלינים, להביא לידי רתיחה ולאחר מכן להמשיך לבשל את המרק למשך כ- 40 דקות על להבה בינונית.
5. לחתוך את הפטרוזיליה לחתיכות גסות ולהוסיף למרק.
6. מרסקים את המרק בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת המרקם הרצוי