מרק מלוחיה הוא ללא ספק ספינת הדגל של המטבח המצרי. בזכות צבעו הירוק ומרקמו המיוחד פשוט אי אפר להשאר אדישים אליו.
מצרכים:
3 כרעיים עף מפורקים ושלוקים .
3 בצלים גדולים קצוצים
1 קילו עלי מלוחייה.
6 שיני שום קצוצות.
3 כפות אבקת מרק עוף. כן אצלי זה מותר.
1 עגבניה קצוצה .
מים עד 3/4 מהסיר.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה:
1. מטגנים מעט את הבצל עד שנהיה שקוף.
2. מוספים את העוף השלוק והשום וממשכים לטגן מעט.
3. מוספים את העלים של המלוחייה ומטגנים מעט.
4. מוספים את המים ושאר החומרים ומבשלים עד לרתיחה.
5. אחרי הרתיחה להוסיף את אבקת המרק עוף, להנמיך את האש לאש קטנה ולבשל בערך שעה או עד שהעוף רך.
6. להגיש עם המון לימון.
תודה על המתכון לחבר היקר יצחק אברהם.