1 בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן זית עדין
2 שיני שום פרוסות
1 ק"ג עגבניות בשלות קלופות וחתוכות גס
1 כפית סוכר (תלוי במידת החומציות של העגבניות)
מלח, פלפל שחור
3 כוסות ציר מרק ירקות (או מרק עוף למרק בשרי)
1 כף גדושה רסק עגבניות במידה והעגבניות לא אדומות מספיק
להגשה אופציות:
פלפל צ'ילי גרוס
יוגורט עיזים או כל יוגורט מוצק במרקמו
שמן כמהין או שמן זית עדין לטפטוף
ואפשר להגיש עם טוסט גבינה או קרוטונים או שקדי מרק או פרמז'ן מגורר או כיסונים (:
ההכנה:
1. מטגנים את הבצל והשום בשמן זית על אש בינונית נמוכה עד לשקיפות
2. מוסיפים את רסק העגבניות (במידה ומשתמשים) ומטגנים מעט לשחרור הטעם
3. מגבירים את האש ומוסיפים את העגבניות, הסוכר, הפלפל והמלח ומטגנים מעט
4. מוסיפים את ציר המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות בסיר מכוסה
5. מצננים מעט, מעבירים למעבד מזון באמצעות כף מחוררת רק את הירקות וטוחנים.
6. הערה: מידת הנוזלים במרק זה תלויה גם בכמות המיץ שמפרישות העגבניות ועל כן, אני מוסיפה את המרק רק לאחר טחינת הירקות בהתאם למידת הסמיכות בה אני מעוניינת.
7. מגישים עם כף יוגורט עיזים, פלפל צ'ילי גרוס ו-2 טיפות של שמן כמהין (להיזהר בכמות) או שמן זית.
8. בתאבון