מצרכים:
כוס וחצי עדשים ירוקות, מושרות לפחות שעתיים ושטופות
בצל קטן
שן שום שלם
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
חצי כף מלח (בהמשך טועמים ומוסיפים לפי הצורך
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון
2 כפות שמן
כ-600 מ"ל מים רותחים
*ניתן לשלב גם סלרי, לי במקרה לא היה
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות, מוסיפים את שן השום ומערבבים עוד 2+-3 דק' על אש בינונית
2. מוסיפים את הירקות ומערבבים
3. מוסיפים את העדשים השטופות, התבלינים ולבסוף המים.
4. מבשלים כ-20 דק' על אש גבוהה ועוד 10 דק' אש נמוכה