Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

משרים ל 20 דקות
1 כוס עדשים ירוקות
בקערה ומכסים במלא מים מהברז
ובנתיים ..
מטגנים
1 בצל גדול חתוך לקוביות עד להזהבה אחר כך מוסיפה
קוביות של :
1 בטטה אחת בינונית לקוביות
1 תפוח אדמה גדול לקוביות
3 גבעולי סלרי קצוץ (גם עלים)
3 עגבניות קצוצות
וצורבת גם אותם יחד עם הבצל הזהוב עד שהבטטה ותפוחי אדמה מקבלים צבע מעט שחום
מוסיפים תבלינים :
רבע כפית כורכום
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל לבן
חצי כפית כמון (אופציונלי)
כף מרק עוף
מערבבים את התבלינים יחד עם הירקות היטב שיקבלו צבע מהתיבול
לסנן ולשטוף היטב את העדשים
מהמים .
להוסיף את העדשים לירקות שטוגנו ולכסות במים רותחים
לבשל על אש בינונית כארבעים דקות בערך .
לקראת הסוף להוסיף ..
1 כף קמח
רבע כוס מים מהברז ולערבב היטב ולהוסיף לסיר
הכף קמח לא חובה ! אבל מאוד מוסיף ומסמיך!
3 דקות לפני שמכבים את האש להוסיף
רבע כוס איטריות דקות
חופן כוסברה קצוצה
בתאבון 😋

מרק עדשים ובטטה טעים בטרוף_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים
אסתי זוהר מטבח אותנטיספר המתכונים של
מתכון של

אסתי זוהר מטבח אותנטי

264 מתכונים