המתכון:
2 כוסות עדשים כתומות,
לברור ולשטוף היטב לבשל במים רתיחה אחת לשטוף ולסנן (או לחילופין להשרות ללילה לשטוף ולסנן).
בסיר יש לשים שמן (כ 6 כפות) ולהוסיף 5 שיני שום קצוצים (על להבה קטנה) עד לריכוך (לא להשחים)
להוסיף את העדשים ולערבב להוסיף כ-8-10 כוסות מים רותחים להוסיף 1 כף גדושה של מרק עוף, פלפל שחור, מלח (באם חסר) וכמון
להביא לרתיחה (לטעום טעמים ולשפר) לבשל על אש בינונית ולערבב מידי פעם שלא יהיו גושים (אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד קצת מים חמים)
להוסיף חופן של איטריות קטנות.
להמשיך לערבב ולבשל על אש בינונית.
לקראת הסוף יש להוסיף לימון סחוט.