למרק:
ירקות- כל מה שאוהבים!!
אפשר לגרד או לחתוך, הפעם גירדתי.
מלח,
פלפל,
חוואיג',
כמון,
סלרי ועלי דפנה יבשים מפוררים,
קורט כורכום
מים לפי הצורך
מעט שמן
אופן ההכנה:
1. מכניסים הכל יחד לסי ומרתיחים עד לריכוך הירקות אבל לפחות 20 דקות.
2. מוסיפים את כיסוני הבצק עד שהם צפים ומכבים ת הגז.
לכיסוני הבצק:
כוס ורבע קמח לבן
כוס מים
כפית מלח
1 ביצה L
למילוי:
300 גר' הודו/עוף טחון
2 חפנים של פטריות טריות חתוכות לקוביות
1 בצל קצוץ
כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. לשים את כל מצרכי הבצק לבצק אחיד, רך ונעים, מכסים במגבת ונותנים לו מנוחה.
2. בנתיים עוברים למילוי- מחממים מעט שמן במחבת, מזהיבים את הבצל עם הפטריות.
3. מוסיפים את הבשר והתבלינים, מערבבים כשלוש דקות ומורידים מן האש למסננת עד שמתקרר (לסינון נוזלים)
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים בעזרת חותכן עגול, ממלאים בנדיבות וסוגרים