1 כוס קמח מצה
1 מים מהברז או כוס מי סודה
2 ביצים L
2 כפות שמן
חצי כפית מלח/ מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור.
לערבב עם מטרפה ידנית.
לתת לתערובת לנוח חצי שעה (מכוסה)
ליצור כדורים ולגלגל עם ידיים רטובות וליזרוק למרק.
למרק:
מטגנים בסיר 1 בצל בינוני קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים גזר , קישואים, עלים של סלרי, מים חמים מתבלים ב: כורכום, אבקת מרק ופלפל שחור. מביאים לרתיחה טועמים ומשפרים טעמים
ומבשלים כחצי שעה עד לריכוך הירקות.
(ניתן להוסיף שוקיים/כנפיים ) כשהמרק מוכן, מניחים בפנים את כדורי הקניידלך
ומבשלים עוד כחצי שעה