לפעמים אנחנו אוהבים בבית את הסחלב שלנו במרקם מיימי-סמיך ככה שהוא יוצא מאוד קליל לשתיה או לעשות שלוקים עם כפות.
רכיבים (לכ-3-4 כוסות):
1 ליטר חלב
5 כפות אבקת סחלב (נמכר בשקיות של חצי קילו).
חצי כוס סלסולי חלוה בטעם וניל
אביזרים:
קלחת או סיר קטן
כף ערבוב
4 כוסות מאג גדולים 300 מ"ל
ההכנה:
1. בקלחת או סיר קטן על אש בינונית שופכים את החלב ומוסיפים את אבקת הסחלב.
2. מביאים לרתיחה ממש קלה ותוך כדי כל התהליך עד לרתיחה מערבבים מידי פעם, עד שמתקבלת תערובת במרקם מיימי-סמיך.
3. סוגרים ומוציאים מהאש מוזגים בכוסות המאגים, ומפזרים את סלסולי החלוה וניל מעל כל כוס ומערבבים.