המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
כוס= מידת כוס שתיה חמה ח.פ
חצי קילו קמח
ביצה
כף ערק או כף חומץ
חצי כוס שמן
כוס וחצי מים (ועד 2 כוסות תלוי בקמח)
מעט מלח
לערבב הכל ביחד, לעטוף 20 דקות על השיש.
רק לדאוג שהמליות שבחרתן, יהיו מוכנות.
וקדימה לפתוח כמו בסרטון.
מליות תפוחים, גבינות, בשר,מתוק, מלוח חלבי פרווה בשרי…
מתאים לשטרודל, בורקס, סיגרים, מתאים לאפיה ולטיגון.
אפייה- מחממים ל 200 מכניסים תבנית ואופים בחום 160 בייחוד אם זה עם סוכר, שלא יישרף.
עד שישחים.
❤מילוי תפוחי עץ: 6 תפוחי עץ לשטוף הייטב,
לגרד בפומפיה, ולהניח במסננת רחבה, להוסיף 2 כפות סוכר חום, כפית קינמון, מעט אגוז מוסקט לסחוט מעל חצי לימון, לערבב, להניח לתפוחים להגיר נוזלים.
מעט לפני המילוי מוספים אגוז מלך קלוי מעט קצוץ גס מערבבים הכל ללא הנוזלים וממלאים.
את המיץ תפוחים שומרים בצד מכינים רוטב..
מצמצים במחבת על אש קטנה, מוסיפים כפית מחמאה, כפית קורנפלור, מערבבים טוב שלא יהיו גושים, כשהשטרודל יוצא מהתנור חם, מזלפים מעל ומכניסים לעוד 3 דקות לתנור..
מתחילים
שבועותתתתת
ליין מתכונים #חלבי
❤למילוי גבינות מלוחות.
300 גרם גבינת חמד.
200 גרם גבינה בולגרית לא מלוחה.
100 גרם גבינת כנען.
100 גרם גבינה צהובה מגורדת.
לערבב את כל המרכיבים ביחד עם ביצה אחת טרופה מעט פלפל שחור מעט אגוז מוסקט
להשביח טעמים ואם צריך מעט מלח.
לקמח משטח.
לקרוץ 20 כדורים.
לתת להם לישה קלה ומנוחה של 15 דק.
לרדד כל כדור לעובי 1 סמ להשתדל בצורת אליפסה.
למלא במילוי
לתת להם לנוח 10 דק
למרוח בחלמון ביצה מעורבב עם 2 כפות שמן זית
לאפות בחום 180/190
15/20 דק.