שימו לב : הגבינה לא נזלה וחלק מהבורקס השארתי פתוח 🙂
לבצק :
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות ,
2 גביעי שמנת חמוצה ,
כפית מלח ,
4 כוסות קמח רגיל .אם הבצק דביק ניתן להוסיף בכפות עד לבצק נעים ורך .לעטוף את הבצק ולהניח במקרר לשעתיים.לאחר שעתיים תוציאו ותחלקו ל..2 כל חלק לפתוח בעזרת מערוך ולקפל קיפול של בצק עלים. חלק עליון של בצק לקפל עד האמצע חלק תחתון עד האמצע להמשיך בקיפול משמאל לימין עד האמצע ומימין עד האמצע ולקפל .סיימתם ? פיתחו עם מערוך ותחזרו על הפעולה כך תעשו עם הכדור השני) נשמע מסובך ? אז זהו שממש לא .
ועכשיו לרדד לקרוץ ולמלא בגבינות .
בקערת זכוכית לערבב :
שקית גבינת כנען ,
250 בולגרית
,2 כפות גבינת נפוליון
,1 חלבון את החלמון לשמור לציפוי
כף קמח רגיל לערבב ולפרק את הגבינה .
לפתוח את הבצק ולקרוץ (אני הכנתי כדורים מהגבינה ומילאתי. יש לקפל מעל הגבינה ולסגור ואפשרות שניה לעזוב פתוח .
טיפ: בזמן מריחת החלמון תצפו מעט את הגבינה גם .קערית עם שומשום וצלצפות כל בורקס .לא חובה אפשר רק לפזר מעל
.180 מעלות עד להשחמה