מצרכים
חבילה וחצי של עלי פילו
150 גרם אגוזי מלך
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם שקדים מולבנים
100 גרם פקאן
100 גרם פיסטוקים
5 כפות סוכר
5 כפות דבש
200 גרם נטורינה
מצרכים לסירופ:
1 וחצי כוס סוכר
1 וחצי כוס מים
מיץ מחצי לימון
3 כפות דבש
אופן ההכנה:
מפשירים את העלי פילו כל הלילה במקרר .
כל הפיצוחים לקלות מעט בתנור ולאחר מכן טוחנים גס.
ממיסים בסיר קטן את המחמאה .
דבש וסוכר עד להמסה ורתיחה מכבים את האש שופכים על התערובת מערבבים היטב עד לאיחוד מקררים .
מניחים עלי פילו על שולחן העבודה ומברישים מעט שמן ומניחים מעל עוד עלי ושוב מברישים שמן.
מניחים שיפוד בקצה של הבצק וסוגרים .
מפזרים תערובת פיצוצים על כל האורך ומגלגלים מניחים במגש מקבצים את הבצק על ידי משיכה של השיפוד.
מברישים שוב שמן וחותכים לגודל החצוי ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 20 דקות עד להזהבה.