Share with:


פרווה

אופן הכנה

חלת השבת שלי הפעם, מתשע רצועות. צפו בסרטון וראו כמה קל ופשוט להכין 👩‍🍳והיופי, וואוו🔥
אהבתם? פרגנו💖
לבשל מהמטבח של מומי, באהבה💖
לבצק:
1 ק"ג קמח לחלה שטיבל / קמח שטיבל 405
1 שקית משפר אפייה שטיבל
17 גרם שמרים יבשים שטיבל (ככף וחצי מחוקות)
20 גרם מלח
120 גרם סוכר
80 גרם שמן קנולה
1 ביצה L (55 גרם)
400 גרם מים קרים
לציפוי:
ביצה טרופה עם קורט מלח ומעט סילאן
שומשום/קצח/מלח גס. את כל ה 3 אני שמה😌
אופן ההכנה:
להניח את כל רכיבי הבצק בקערת המיקסר.
בעזרת וו לישה, ללוש במהירות נמוכה, כשלוש דקות או עד לקבלת בצק אחיד.
להגביר למהירות בינונית וללוש עוד כשבע- שמונה דקות עד אשר הבצק נפרד
מדפנות הקערה, נאסף סביב וו הלישה ומתקבל מרקם חלק.
לכסות את הקערה ולהניח בטמפרטורת החדר כ- 20 דקות.
לחלק את הבצק ל 9 כדורים שווים בגודלם. (כ-190 גרם הכדור).
לכדרר כל יחידת בצק לכדור חלק ולהניח על גבי משטח מקומח קלות.
לכסות ולהניח למשך חצי שעה בטמפרטורת החדר.
לרדד כל כדור לעלה ארוך וצר ולגלגל לרצועה ארוכה.
לקלוע כל שלוש רצועות לצמה. לחזור על הפעולה עם יתרת הבצק, כך שיתקבלו שלוש חלות.
להניח את החלות על תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה.
לחמם תנור לחום 170 מעלות בתכנית חום עליון תחתון.
להבריש את החלות בביצה הטרופה ולפזר שומשום/קצח/מלח גס.
להתפיח עד הכפלת הנפח. כשעה.
לאפות כ 20-25 דקות בחלקו התחתון של התנור.
החלה מוכנה כאשר היא זהובה בתחתית.
בהצלחה ובתאבון 💖

מתכוןמתכון

חלת שבת מתשע רצועות_מתכון של טלי כהן שטרלינג
טלי כהןספר המתכונים של
מתכון של

טלי כהן

90 מתכונים