תודה רבה לירדנה ג'נאח ❤ על ההשראה
הכנתי את אותו המתכון שלי ללחם קימל ללא קימל.. במקום… חופן וחצי של זיתי קלמטה מגולענים ואורגנו טרי.
מאחר והזיתים מלוחים… הפחתתי מכמות המלח מ-3 כפיות ל-2 בלבד !!
😀 לחם קלמטה ואורגנו טרי
מתילי 🌿
1 ק"ג קמח לבן רגיל
3 כפות שמרים נמסים
1 כף גלוטן
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח בלבד !!!
חצי כוס שמן
מים פושרים… מתחילים ב-3 כוסות ומוסיפים לפי הצורך עד קבלת בצק רך ומעט דביק. להעזר בידיים משומנות.
ללוש הכל יחד היטב ולהתפיח עד הכפלת נפח.
להוריד אויר לעצב צורה.
אני חתכתי ל-3
להניח על נייר אפיה.
לפזר קמח מעל.. ולחתוך חריצים בסכין חדה.
לחמם תנור ל- 230 מעלות ולהניח בשליש התחתון של התנור.
ליצירת קרום נוקשה…
1 כוס קרח לזרוק לתחתית התנור לייצירת אדים / להניח בתחתית קערה עם מים.
לאחר 10 דקות להנמיך התנור ל-210 מעלות ולהמשיך אפיה עוד כ- 25 דקות עד קבלת הגוון הרצוי.
להוציא ולצנן על רשת ….
למניעת רטיבות בגלל האדים.
בהצלחה
מתילי 🌿