לניוקי
750 גרם תפו"א מבושלים מרוסקים
2 ביצה
2 כוסות פחות רבע קמח
מלח לפי הטעם האישי
לרוטב שמנת בטטנה
500 מ"ל שמנת לבישול
1 כף חמאה
1 כף שום כתוש
4 כפות שמן זית
חצי כוס חלב
1 בטטה גדולה מבושלת ומרוסקת
1/4 כפית אגוז מוסקט
2 כפות אבקת פטריות
אופן ההכנה
שמים בקערה את התפו"א המרוסק ,קמח,מלח וביצה ומתחילים ללוש לבצק ואין צורך במיקסר .
מקמחים את שטח עבודה ,עושים רולדה וחותכים לחתיכות קטנות ושמים אותם על מגש מקומח.
שמים סיר מים על הגז עד סף רתיחה ומכניסים אותם לסיר וממתינים עד שהם צפים זה אומר שהם מוכנים, מוציאים אותם לקערה ומזלפים קצת שמן זית על מנת שלא ידבקו, מכסים ושמים במקרר עד להכנת הרוטב .
הכנת רוטב שמנת.
שמים בסיר קטן את השמן שום חמאה ומטגנים ל2 דק ⏱ מוסיפים את השמנת לבישול .
מערבבים ומוסיפים את המחית בטטה.
ומבשלים עד לסמיכות .
ושופכים על הניוקי אפשר לפזר גבינת פרמזן ואפשר להגיש .