תודה רבה לחן המתוקה מ"חן במטבח"..
על מתכון מושלם לסלמון בתנור.
בקערה מערבבים : –
כחצי כוס סויה
2 כפות סילאן
מיץ מ-1 לימון
כרבע כוס שמן
💥 חלק מהרוטב הנ"ל משאירים בצד
מוסיפים ג'ינג'ר באבקה (לא טרי כיון שעלול להישרף) אני הכנתי בלי.
במקום הוספתי קצת אבקת שום.
את הדג הנקי.. מייבשים מעט בנייר סופג ממליחים ומפלפלים מעט
טובלים בקערה עם קמח ומורידים עודפים. (חשוב !!! למניעת גושים)
הקמח יעזור לקשור את הרוטב לדג.
וכן יעזור להסמיך מעט את הרוטב.
לחמם תנור בתכנית גריל 200 מעלות
להניח את הסלמון המקומח על תבנית עם נייר אפייה. למזוג הרוטב מעל. ולהפוך שכל הצדדים ייגעו ברוטב.
אני קונה סלמון ללא עור.
למי שיש דג עם עור.. להניח כשהעור כלפי מטה… כלומר: נוגע בתבנית.
10 דקות בגריל החם… ולהוציא .
לא לייבש את הדג !!!
מיד כשמוציאים למזוג עוד מהרוטב שהשארנו בצד.
לסדר יפה על צלחת הגשה ולקשט
בבצל ירוק.
בהצלחה
מתילי 🌿