לתחתית
300 גר עוגיות סנדוויץ אוריאו שוקולד
80 גר חמאה מומסת
שכבת הגבינה
450 גר גבינת שמנת רכה
140 גר סוכר דק
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
160 מ”ל שמנת מתוקה
1 כף פודינג וניל
למוס שוקולד
150 גר שוקולד מריר חתוך לקוביות
150 מ”ל שמנת מתוקה
כף גדושה ריבת חלב –
לציפוי שוקולד
50 גר שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
100 מ”ל שמנת מתוקה
הכנה
מתחילים עם הכנת שיכבת המוס: .
מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה מכניסים את חתיכות השוקולד וריבת החלב, מכסים וממתינים דקה. מערבבים למסה חלקה. מצננים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 6-8 שעות אפשר לילה שלם.
הכנת התחתית
משמנים את התבנית והבדפנות מניחים נייר אפייה בתחתית ומשמנים גם אותו..
5טוחנים את העוגיות במעבד מזון, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. יוצקים לתבנית ומצמידים לתחתית ולדפנות. מכניסים למקפיא ל 30 דקות עד שעה.
מחממים תנור ל 150 מעלות ואופים 10 דקות. מצננים לגמרי..
הכנת שכבת גבינה
מחממים שוב את התנור ל 150 מעלות..
מערבלים את הגבינה ידנית ללא במיקסר מוסיפים את הסוכר ומערבלים היטב. מוסיפים את תמצית הוניל והביצים אחת אחת ואת אבקת הפודינג ומערבלים, ולבסוף את השמנת המתוקה ושוב מערבלים. התערובת צריכה להיות אחידה אבל לא לערבל יותר מדי – אחרת נוצרים סדקים על פני העוגה .
מעבירים לתבנית, מעל תחתית העוגיות, ואופים כ 45 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רוטט מעט. מוציאים ומצננים על רשת. לאחר כשעה, כשהעוגה התקררה, עוטפים ומכניסים למקרר להתייצבות. לאחר שעה או שעתיים במקרר, אפשר להעביר סכין מסביב לדפנות בעדינות ולשחרר את התבנית. אבל רצוי להדק שוב כי כך קל יותר להמשיך..
הכנת מוס השוקולד
מקציפים את הגאנש שהיה במקרר כמה שעות עם עוד כ 150 מ”ל שמנת מתוקה במשך כדקה עד לקבלת קרם יציב וחלק.
יוצקים מעל שיכבת הגבינה ומיישרים. מכניסים למקפיא לכמה שעות להקפאה מלאה .
הכנת ציפוי גנאש שוקולד
מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה מכניסים את שני סוגי השוקולד לחתיכות , מכסים וממתינים כדקה מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה..
מעבירים סכין סביב העוגה ומחלצים ומניחים את העוגה על רינג או כלי גבוה ומתחת רשת ,מניחים את העוגה ושופכים את הגנאש על פני העוגה
מקשטים מה שבא לכם …מכניסים בחזרה למקרר להפשרה שעתיים.
ולא להקפאה ..לפני ההגשה