לתחתית: | |
50 גרם קמח | |
50 גרם סוכר | |
1/2 שקית אבקת אפייה | |
2 ביצים מופרדות | |
30 גרם חמאה | |
לגבינה : | |
7 ביצים xl מופרדות בטמפרטורת החדר | |
750 גרם גבינה 9% | |
1 גבינה נפוליון | |
1 שמנת חמוצה | |
1 כוס סוכר | |
5 כפות קורנפלור | |
2 כפות פודינג וניל | |
1 כפית תמצית וניל | |
קורט מלח |
הכנת התחתית
1)מקציפים את החלמונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח מוסיפים את החמאה הקמח אבקת אפייה ומלח עד לאיחוד
2)מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד ליציבות ומוסיפים אותם לחלמונים
3)שופכים את הבלילה לסיר ג'חנון מרופדת בנייר אפייה גם בתחתית וגם הדפנות ואופים 15 דק עד להזהבה
4)מסננים את הגבינות ומערבבים במיקסר את החלמונים קורנפלור, פודינג וניל ותמצית וניל
3)מקציפים את החלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי ובתנועת קיפול
שופכים את התערובת הגבינות תמיד בעדינות
4) שופכים את הבלילה על הטורט המבושל בסיר ג'חנון מרופדת בנייר אפייה גם בתחתית וגם בדפנות בקוטר 24 ס"מ
5)שופכים מים רותחים בתבנית בתחתית התנור ואופים 15 דק ראשונות על טורבו בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות.
לאחר מכן מורידים את החום ל150 מעלות לאפייה רגילה לעוד שעה ולא פותחים את התנור עד שהעוגה מתקררת לגמרי לאחר מכן מכניסים אותה לקירור להתייצבות