בקערת מיקסר נשים 2 כפות שמרים יבשים
2 שקיות סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
3/4כוס סוכר עד כוס
450 מיל מים חמימיים
להמתין 5 דקות לתסיסה ואז להוסיף
קילו קמח מנופה
חבילת פודינג וניל רצוי וניל צרפתי מעשיר את הטעם פלאים.
להתחיל לערבל במהלך העירבול נוסיף חלמון ביצה ובהדרגה נוסיף 3/4כוס שמן נשאיר מעט כדי לעטוף בסוף הלישה.
לאחר 10 דקות לישה טובה
נכסה לשעת תפיחה!
לאחר שעה נדליק תנור על החום הכי גבוה
ונרדד עלה ועליו נמרח את המלית וניצור משולשים כמו פיצה. בצורה כזו שהקצה יהיה רחב יותר וילך עד הקצה ויפחת למשולש.
מלית שוקולד
2חבילת פודינג שוקולד(רצוי שוקולד בלגי)
חצי כוס קקאו
חצי כוס שוקולית
200 גרם אבקת סוכר(אפשר להוסיף יותר מי שאוהבת מתוק)
כף נס קפה
וכפית תמצית וניל
לאחד הכל היטב רצוי לנפות במסננת כדי למנוע היווצרות גושים.
להוסיף חצי כוס מים רותחים ולהוסיף בהדרגה עוד אם צריך עד שנהיה ממרח שוקולד סמיך ולא נוזלי. להתחיל בחצי כוס ומשם לראות כמה נצטרך להוסיף עוד..אבל לערבב בין לבין ולהיזהר שלא יהיה נוזלי מידי.
לקראוסון מניפה נשקול כל אחד ל200 גרם.
נניח על נייר אפיה בתבנית התנור וניתן מנוחה קלה דל 20 דקות ללא כיסוי. נבריש בביצה עם מעט סילאן ונאפה ב230 מעלות עד להשחמה יפה
ניתן לפזר שומשום.. פרג ..שקדים … סוכריות חומות ואפשר בלי כלום.
מילוי לגביניות
2 גבינת טוב טעם
200 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
וחבילת פודינג וניל
לערבב הכל לעיסה ולזלף בריבועים.