1 כוס חלב | |
4 כפות קקאו | |
200 גרם שוקולד מריר | |
1 וחצי כוס סוכר | |
2 כפיות תמצית וניל | |
200 גרם חמאה | |
5 ביצים מופרדות | |
1 כוס קמח תופח או רגיל + 1 אבקת אפייה | |
לציפוי גנאש שוקולד: |
|
1 שמנת מתוקה | |
200 גרם שוקולד מריר |
1) להמיס בסיר קטן על הגז את השוקולד עם החלב קקאו סוכר ותמצית וניל
עד לקבלת תערובת חלקה ומכבים את הגז
2) מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לאיחוד ושמים בצד
3) מקציפים את החלבונים (לבנים) עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב
4)מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים לאחר מכן מוסיפים את הקמח ושוב מערבבים עם לאיחוד עד שאין גושים
5)שופכים בהדרגה את התערובת השוקולד לקצף החלבונים בתנועת קיפול עד לאיחוד
6) שופכים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה בתחתית וגם הדפנות
7) אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 40 דקות
8)אופן ההכנת הגנאש
שמים על הגז את השמנת המתוקה עד סף רתיחה ומכניסים את השוקולד ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת גנאש ושופכים על העוגה מקשטים מה שעולה לכם לראש השמיים הם הגבול