לעוגה
150 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
2 כפיות תמצית וניל
½ כפית מלח
45 מ"ל שמן שווה 3 כפות
4 ביצים L, בטמפרטורת החדר
1 שמנת חמוצה
125 מ"ל חלב שווה חצי כוס
315 גרם קמח שווה
¼ 2 כוסות
3 כפיות אבקת אפייה
לקרם גבינה
1 גבינת מסקרפונה,
1 גבינת נו יורק או גבינת נפוליון
בטמפרטורת החדר
60 גרם אבקת סוכר שווה 1/2 כוס
2 כפיות תמצית וניל
1 שמנת מתוקה, קרה מאוד
לזילוף
1 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
1/2 כוס חלב
הכנת הטורט.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר,תמצית וניל ומלח ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית רכה ואחידה..מוסיפים שמן ומערבלים .
ומוסיפים את הביצים אחד אחד תוך כדי ערבול בין הוספה להוספה. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה .
מוסיפים שמנת חמוצה חלב ו-1/2 מכמות הקמח ומערבלים עד שכמעט אחיד..
מוסיפים את שארית הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה..
מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים ויוצקים לשני תבניות בקוטר 24 ס"מ מרופדות בנייר אפייה ומשומנת …מיישרים את החלק העליון .
אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות במשך 35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה, תפוחה ויציבה,..
מצננים לחלוטין לפני הקישוט..
הכנת קרם גבינה
)בקערת מיקסר מערבלים עם וו הקצפה גבינות, אבקת סוכר ווניל במהירות בינונית עד שמתקבל קרם אחיד..
מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את השמנת המתוקה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד..
הרכבת העוגה
מניחים שכבה ראשונה על גבי צלחת הגשה ועליה יוצקים כ-1/3 מכמות הקרם. מיישרים לשכבה אחידה בעזרת פלטה..
מניחים את שכבת העוגה השנייה על גבי הקרם .
מצפים את החלק העליון ודפנות העוגה .
הכנת קצפת לזילוף
מקציפים את המרכיבים מעבירים לשקית זילוף ומזלפים .