למוס תותים – שכבה שניה
300 גרם תותים טריים
200 גרם שמנת מתוקה
(38% שומן)
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים קרים
50 גרם סוכר
למוס שוקולד לבן – שכבה שלישית
200 גרם שוקולד לבן
350 גרם שמנת מתוקה (38% שומן)
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים קרים
למוס תותים -שכבה רביעית
300 גרם תותים טריים
200 גרם שמנת מתוקה
(38% שומן)
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים קרים
50 גרם סוכר
לזילוף – קרם גבינה
1 קצפת מתוקה
1/2 כוס חלב
1 פודינג
3 כפות גבינת נו יורק 30%
1 כף סוכר
תחתית
250 גרם ביסקויטים
80 גרם חמאה מומסת
מצרכים הדרושים למוס שוקולד לבן לבן:שיכבה ראשונות
200 גרם שוקולד לבן
350 גרם שמנת מתוקה (38% שומן)
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים קרים
הכנה:
טוחנים את הביסקוויטים דק דק מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב
מניחים רינג בקוטר 24 ס"מ על נייר אפייה על תבנית כלשהי שמתאים מסדרים שקף סביב הרינג ומהדקים היטב את פירורי ביסקוויטים ומכניסים למקפיא עד להכנת המוס.
אופן ההכנה שכבת המוס ראשונה שוקולד לבן .
מערבבים את הגלטין עם המים ושמים בצד.
שופכים לקערה .
150 גרם שמנת מתוקה וממיסים מוסיפים 200 גרם שוקולד לבן ומבשלים על בן מארי עד לקבלת תערובת חלקה ממיסים את הג'לטין ומוסיפים אותה לשוקולד.
מקציפים את השמנת המתוקה שנותרת עד לקבלת מרקם של יוגורט ומוסיפים את התערובת השוקולד על השמנת המוקצפת ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.
שופכים את התערבת על התחתית ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה
אופן ההכנה שכבה שניה מוס תותים:.
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד.
שמים בסיר 300 גרם תותים ומוסיפים 50 גרם סוכר ומבשלים כ 5 דקות עד שהסוכר נמס טוחנים עם מיקסר מוט עד לקבלת תערובת חלקה .
מקציפים 200 גרם שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם של יוגורט ושמים בצד.
ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים אותה לתותים.
מקפלים בעדינות את תערובת התותים לשמנת המוקצפת ושופכים על שכבת מוס שוקולד לבן וחזרה למקפיא כמובן עד להקפאה מלאה.
אופן ההכנה שכבה שלישית מוס שוקולד לבן .
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד.
שופכים לקערה .
150 גרם שמנת מתוקה ומוסיפים 200 גרם שוקולד לבן ומבשלים על בן מארי עד לקבלת תערובת חלקה ממיסים את הג'לטין ומוסיפים אותה לשוקולד.
מקציפים את השמנת המתוקה שנותרת עד לקבלת מרקם של יוגורט ומוסיפים את התערובת השוקולד על השמנת המוקצפת ומערבבים בעדינות עד לאיחוד ושופכים על שיכבת מוס תותים.
אופן הכנה שכבת אחרונה מוס תותים:.
21מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד.
שמים בסיר 300 גרם תותים ומוסיפים 50 גרם סוכר ומבשלים כ 5 דקות עד שהסוכר נמס טוחנים עם מיקסר מוט עד לקבלת תערובת חלקה .
מקציפים 200 גרם שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם של יוגורט ושמים בצד.
ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים אותה לתותים.
ומקפלים בעדינות את תערובת התותים לשמנת המוקצפת ושופכים על שכבת מוס שוקולד לבן וחזרה למקפיא כמובן עד להקפאה מלאה.
אופן הכנת הקרם גבינה:.
שופכים לקערה את השמנת מתוקה וחלב מוסיפים את הגבינת נו יורק וסוכר ומקציפים על לקבלת תערובת יציבה .
מחלקים את הקרם לשני חלחיק שוויב ובקערה אחד מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל ורוד.
מעבירים את הקרם הורוד לשקית זילוף ואת הקרם הלבן לשקית אחרת וחותכים את שני הקצוות של השקיות,ומכניסים את שניהם ביחד לשקית זילוף יותר גדולה ומזלפים סביב העוגה