מתילי 🌿
להכנת הבשר…
600 גר' בקר טחון טרי
כפית מלח
קצת פחות מכפית פלפל גרוס
כפית בהרט
פטרוזיליה קצוצה זר קטן
בצל קצוץ
מוסיפה גם שמן בגלל שאני קונה בשר לא שמן.
לערבב היטב וליצור קציצות.
בסיר… על מעט שמן קנולה לטגן מעט בצל קצוץ וגם שום.. מעל להניח את הקציצות להטגן…
מרגע זה.. לא בוחשים רק מנענעים את הסיר בצורה סיבובית.
מוסיפים 2 עגבניות קצוצות
ו-2 עגבניות פרוסות
(מי שאוהב להוסיף מעט
רסק עגבניות אני מכינה בלי)
מתבלים..
מלח, פלפל שחור, בהרט , מעט מלח לימון וסוכר/ממתיק וקצת אבקת מרק עוף. מכסים במים רותחים.
טועמים ומתקנים טעמים.
מביאים לרתיחה ומקטינים את האש לחצי שעה… מכוסה.
בתום חצי השעה… מוסיפים במיה קפואה שטופה ומסוננת… שטוגנה מעט בנפרד מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עד ריכוך כ-20 דקות נוספות.
בהצלחה. 🙄
⚘🌿🌿⚘🌿🌿⚘🌿🌿⚘🌿🌿⚘🌿🌿⚘
פתיתים ב-6 דקות…
להכניס לסיר פתיתים מלח פלפל ופפריקה מתוקה בשמן מרוקאית על מעט שמן קנולה ולהתחיל לטגן.
לערבב היטב עד שכל הפתיתים מצופים בשמן ובתבלינים…
להוסיף מים רותחים מקומקום
בערך 2 ס"מ יותר מגובה הפתיתים.
להביא לרתיחה.
לבחוש ולכסות.
להנמיך האש ל-6 דקות.
לכבות ו"לעדור" עם מזלג.
בהצלחה
מתילי 💕