ניצול מזון... שלא ייזרק !!!והפעם... נשאר לי בולונז.. הפך לממולאים 😀 🍅🍅 פלפל ממולא חמוץ מתוק - בתוספת בזיליקום ונענע מתילי 🍅🍅למלית...2 כוסות אורז פרסי קלאסי (אני מכינה בספל שגודלו 2 כוסות) 1.5 כפיות מלחקצת פחות מכפית פלפל שחור גרוס300 גר' בקר טחון... (השתמשתי בבולונז מוכן שצריך לחסל)5-6 שיני שום פרוס1 רסק עגבניות קטן 2-3 כפות שמן זית1 כפית שטוחה פלפל שחור1 כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף2 עגבניות קצוצותאם יש שארית מהפלפל כתוצאה מחיתוך גובה... לקצוץ ולהכניס למלית1 כף סוכר / ממתיקבערך 3/4 כוס מים מהברזאני הוספתי בזיליקום... מהיבול שלי !!לשטוף היטב את הפלפלים ולהסיר כ- 1 ס"מ מהראש, לנקות את הגרעינים. להכניס לסיר רחב ולבדוק שכולם עומדים באותו הגובה... אם צריך... ליישר בהתאםלא לזרוק את "המכסה"ממלאים את הפלפלים כמעט עד הסוף. לא לדחוס. לסדר בסיר בצורה צפופה.לסדר את המיכסים של הפלפלים מעל. "לשתול" נענע / בזיליקום בכל פלפל... 🌿 למי שאוהב. לרוטב...הרוטב העירקי הוא חמוץ מתוק לא רוטב סמיך. כמעט כמו מרק. בקערה...1 רסק עגבניות קטןחצי כפית פלפל שחור / פפריקהכ- 4 כוסות מים רותחים 1 כף סוכרשום פרוס... כמה שיותר אבקת מרק עוף מיץ מ-1 לימון טרילטעום ולשפר טעמים. להתחיל את הבישול על אש גבוהה... כמו טיגון ולהוסיף נוזלים בעדינות בעזרת מצקת... כמעט עד כיסוי מלא. להביא לרתיחה. להקטין את האש... ולבשל מכוסה עד ספיגת כמעט כל הנוזלים כשעה - שעה וחצי. להשאיר את הסיר סגור ולתת לו להתקרר ולהתייצב. בהצלחה מתילי 🌿
Posted by תילי טובה on Tuesday, July 7, 2020
למלית…
2 כוסות אורז פרסי קלאסי
(אני מכינה בספל שגודלו 2 כוסות)
1.5 כפיות מלח
קצת פחות מכפית פלפל שחור גרוס
300 גר' בקר טחון…
(השתמשתי בבולונז מוכן שצריך לחסל)
5-6 שיני שום פרוס
1 רסק עגבניות קטן
2-3 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף
2 עגבניות קצוצות
אם יש שארית מהפלפל כתוצאה מחיתוך גובה… לקצוץ ולהכניס למלית
1 כף סוכר / ממתיק
בערך 3/4 כוס מים מהברז
אני הוספתי בזיליקום… מהיבול שלי !!
לשטוף היטב את הפלפלים ולהסיר כ- 1 ס"מ מהראש, לנקות את הגרעינים.
להכניס לסיר רחב ולבדוק שכולם
עומדים באותו הגובה…
אם צריך… ליישר בהתאם
לא לזרוק את "המכסה"
ממלאים את הפלפלים כמעט עד הסוף.
לא לדחוס.
לסדר בסיר בצורה צפופה.
לסדר את המיכסים של הפלפלים מעל.
"לשתול" נענע / בזיליקום
בכל פלפל… 🌿 למי שאוהב.
לרוטב…
הרוטב העירקי הוא חמוץ מתוק
לא רוטב סמיך.
כמעט כמו מרק.
בקערה…
1 רסק עגבניות קטן
חצי כפית פלפל שחור / פפריקה
כ- 4 כוסות מים רותחים
1 כף סוכר
שום פרוס… כמה שיותר
אבקת מרק עוף
מיץ מ-1 לימון טרי
לטעום ולשפר טעמים.
להתחיל את הבישול על אש גבוהה… כמו טיגון ולהוסיף נוזלים בעדינות בעזרת מצקת…
כמעט עד כיסוי מלא.
להביא לרתיחה.
להקטין את האש… ולבשל מכוסה עד ספיגת כמעט כל הנוזלים כשעה – שעה וחצי. להשאיר את הסיר סגור ולתת לו להתקרר ולהתייצב.
בהצלחה
מתילי 🌿