Share with:


בשרי

אופן הכנה

מתילי 🌿

פורסים 3 חצילים גדולים וארוכים במנדולינה על הצד העבה (שגם הוא דק) לאורכם.

במחבת פסים לוהטת…. על מעט מאוד שמן / שמן ספריי צורבים את החצילים רק מצד אחד וזה על מנת לתת להם גמישות.

המילוי…
מטגנים 2 בצלים קצוצים ומצננים.
במעבד מזון…
קצת פטרוזיליה
מעט עלי סלרי
6 שיני שום
1 פיתה רטובה וסחוטה
2 כפות סילאן
2 ביצים
2 כפות פרורי לחם
מלח, פלפל, אבקת מרק, פפריקה מתוקה
ולבסוף… 3/4 קילו בשר בקר טחון.

לערבב היטב וליצור קציצות מוארכות.

חלקי חצילים שנקרעו… לא לזרוק !!!

בתבנית… על מעט שמן קנולה מסדרים את החצילים המגולגלים כך שהפסים מהצריבה במחבת יהיו כלפי חוץ.
מסדרים בצורה צפופה כשהחלק הפתוח (התפר) כלפי מטה.

להכנת הרוטב…
5-6 עגבניות מרוסקות / עגבניות מרוסקות במיץ טבעי
חצי בצל גדול
6 שיני שום
מעט סלרי
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
2 כפות סילאן
1 כוס מים
פלפל שחור, מלח, פפריקה,
אפשר להוסיף גם פלפל חריף למי שאוהב.

💥 חשוב 💥 לתבל היטב את הרוטב !!!

לטחון במעבד מזון ולצקת על החצילים בעזרת מצקת.

להוסיף מעל כ-1/2 כוס עד כוס של רוטב צ'ילי מתוק. מוסיף בטעם ובצבע. נותן גלזורה יפה.

להכניס לתנור ללא כיסוי 200 מעלות כ-20 דקות… לתת להם לרתוח ולבעבע…
ולהקטין את התנור ל-180 מעלות עוד כ-45 דקות.
עד שרואים שהרוטב הצטמצם ולא התייבש.

להגיש עם אורז לבן / קוסקוס

בתאבון 🌿

מתכוןמתכון

מתכון כתוב + סרטון להכנת 🍆🍆🍆 גלילות חצילים עם בשר_מתכון של תילי טובה
תילי טובהספר המתכונים של
מתכון של

תילי טובה

81 מתכונים