Share with:


חלבי

אופן הכנה

ציפוי גלסאז'
75 גרם מים
150 גרם סוכר
100 גרם חלב מרוכז
150 גרם שוקולד לבן
150 גרם גלוקוזה
60 גרם מים + 10 גרם ג'לטין

לתחתית
3 ביצים מופרדות
75 גרם סוכר
50 גרם קמח

למלית תותים
300 גרם תותים טריים או של סנפרוסט
100 גרם סוכר
1 כפית ג'לטין

  • 1/4 כוס מים

למוס גבינה
200 גרם שוקולד לבן
320 גרם גבינת פילדלפיה או גבינת נפוליאון או גבינת ניו יורק
300 גרם שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
4 גרם ג'לטין

  • 2 כפות מים

הכנת הגלסאז'.
2מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל 10 דקות .
שמים בכלי גבוה את השוקולד הלבן עם חחלב מרוכז.

שמים על הגז את את המים גלוקוזה וסוכר עד לקבלת טמפרטורה .
של 103 מעלות ושופכים על השוקולד וחלב מרוכז ומערבבים עם מיקסר מוט עד לקבלת מרקם חלק ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ושופכים מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל לפי בחירה ומערבבים היטב מכסים בניילון נצמד מכניסים למקרר לכמה שעות אבל מומלץ ללילה שלם.

הכנת המלית .
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות.

מביאים לרתיחה את התותים סוכר.
טוחנים עם מיקסר מוט ומסננים לקבלת מרקם חלק .
מוסיפים את הג'לטין המומסת 10 שניות במיקרוגל .
שופכים את התערובת לרינג בצורת לב יותר קטן מהתבנית סיליקון מרופד בניילון נצמד ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה ללילה שלם.

הכנת התחתית .
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוחה .
מוסיפים את קמח וממשיכים לערבב עד שאין גושים ,שופכים את הבלילה על נייר איפה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ15 דקות.
מקררים וקורצים עם רינג יותר קטן מהתבנית סיליקון ושמים בצד.

הכנת המוס .
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות.
מערבבים היטב את הגבינת פילדלפיה עם הסוכר עד שאין גושים .
ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים קצרים של 30 שניות מקררים ומוסיפים אותו לגבינה.
מקציפים את השמנת המתוקה עד ליציבות ומוסיפים לתערובת הגבינה ושוב מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק .
ממיסים את ג'לטין במיקרוגל ומוסיפים ושוב מערבבים.

שופכים חצי תערובת לתבנית סיליקון, מחלצים את המלית מניחים אותה במרכז ..לוחצים קלות ושופכים את החצי השני ומניחים את הטורט בצורת לב מכניסים למקפיא להקפאה מלאה ללילה שלם.

ציפוי גלסאז .
מחממים את הגלסאז במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות עד להמסה מלאה .
וממתינים עד לקבלת טמפרטורה של 32 מעלות.

מחלצים את המוס ומניחים אותם על רשת או כלי כלשהו ושופכים את הציפוי גלסאז מהמרכז על הדפנות וממתינים לסיום הטפטוף של הגלסאז ומקשטים השמיים הם הגבול מניחים את המוס על כלי הגשה ומכניסים למקרר להפשרת מלא ואפשר להגיש .

בהצלחה.

מתכוןמתכון

מתכון + סרטון להכנת מוס גבינה פילדלפיה שוקולד לבן במילוי תותים בציפוי גלסאז'
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

520 מתכונים