Share with:


בשרי

אופן הכנה

המתכון הזוכה בערוץ 22 בתוכנית של גיל חובב ב-(תמי 4)

📷
1.5-2 קילו קוביות בינוניות של אוסובוקו כבש/בקר או פרוסות צלעות טלה, או קוביות גדולות של שריר הזרוע מס’ 8, נתחי אסאדו [רצוי יותר,…. ] – אפשר לשלב סוגי בשר.
3 בצלים גדולים חתוכים לחצאי רצועות (לא דקות)
12 משמשים יבשים
12 שזיפים יבשים שחורים
12 תמרים יבשים – רכים מהזן הטוב
תבלינים: אב’ פלפל אנגלי, פפריקה, כוסברה יבשה טחונה, אב’ מרק בצל, פלפל שחור גרוס טרי, מעט מלח…שני ראשי שום חצויים/או שיני שום פרוסות.
אפשר להוסיף גזר גמדי, תפו”א קטנים, ואפשר לערבב עם נתחי אסאדו [בלי הרבה שומן] קוביות ולערבב עם האוסובוקו [זה גם הרבה יותר זול].
להכנה עצמה….:
בתבנית הגשה גבוהת דפנות[שמתאימה גם לתנור] מניחים בתחתית מחצית כמות רצועות הבצל, מתבלים באופן חופשי מכל התבלינים היבשים, מפזרים מחצית פירות יבשים, מפזרים ראש שוםחצוי ברוחבו, ומזליפים מעל הכל שמן זית כ-1/4 כוס, מסדרים את קוביות הבשר ומעליהם שוב שיכבת בצל, פירות יבשים שום תבלינים ושמן זית, מכסים עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף מכניסים לתנור חם, למשך 1/2 שעה בחום גבוה 200 מ’,
ומורידים ל-160 מ’ עוד כ3-4 שעות או
ל-150 מעלות 6 שעות(לילה)…..ו…ללקק את האצבעות…ראו הוזהרתם…!!!

נתחי אוסובוקו כבש טרי/או צלעות טלה בפירות יבשים חגיגי ביותר וטעים שיגעון..10 דק’ הכנה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים