מתכון למנה שלמה וטעימה, נתחי סלמון טעימים אפויים בתנור מוגשים לצד סלט ירקות משגע וספגטי בטעם מפנק.
מושלם ליום המשפחה.
רכיבים (ל-4 נתחי סלמון):
לסלמון:
4 נתחים של פילה סלמון כ-200 גרם כל אחד
קורט מלח
קורט פלפל שחור
תבנית תנור קטנה + נייר אפייה
תרסיס שמן
לסלט ירקות סטייל אסיאתי:
1 בצל סגול קצוץ דק
1 פלפל אדום ללא הגרעינים חתוך לרצועות דקות וקטנות
1 פלפל צהוב ללא הגרעינים חתוך לרצועות דקות וקטנות
1 גזר בינוני קלוף וחתוך לרצועות עבות (ע"י קולפן)
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
1 כף חומץ בן יין לבן
לרוטב נתחי דג הסלמון והסלט אסיאתי:
6 כפות רוטב סויה
1/8 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סירופ מייפל איכותי
מיץ מ-1 לימון + גרידה מקליפת לימון
לספגטי והרוטב לספגטי:
1 חבילת ספגטי/מקרוני מוכנה לפי הוראות יצרן, מסוננת מנוזלים ומצוננת קלות
לרוטב הספגטי:
3/4 כוס מים (המים שהספגטי הוכנו בהם)
1 כף רסק עגבניות
1/2 כף סירופ מייפל איכותי
1/2 כף רוטב סויה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
ההכנה:
1. מכינים את הספגטי והרוטב לספגטי:
מכינים את הספגטי לפי הוראות יצרן, מעבירים למסננת אך משאירים לפחות כוס מהמים שבהם הוכנו הספגטי.
2. באותו סיר שבו הוכן הספגטי שופכים את 3/4 כוס המים ששמרנו מהמים שהספגטי הוכנו בהם, ואת שאר מרכיבי הרוטב של הספגטי והתיבול מביאים לרתיחה קלה ומערבבים שכל המרכיבים מתערבבים טוב.
3. סוגרים את האש של הסיר עם רוטב הספגטי ומצרפים בזהירות את הספגטי שסוננן וצונן על מסננת ומערבבים טוב טוב ובזהירות עד שכל הספגטי קיבלו את הרוטב. משאירים למנוחה קלה עם מכסה סגור.
4. מכינים את הסלמון, הרוטב לסלט/סלמון ומכניסים לאפייה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את נתחי הסלמון כאשר צד העור של הדג כלפי מטה על תבנית אפייה מרופדת עם נייר אפייה משומן קלות עם תרסיס שמן.
מתבלים עם מלח ופלפל שחור.
5. בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב טוב (מהרוטב הזה נשתמש על מריחה על הסלמון ונשמור את השאר לסלט).
6. מורחים קצת מהרוטב על נתחי הסלמון.
מכניסים את הסלמון לצלייה בתנור לכ-15 דקות, עד שהנתחים עשויים טוב, נעשים רכים וצבעם משתנה. סוגרים את התנור ומשאירים שהנתחים יצטננו מעט.
7. מרכיבים את הסלט:
בקערה מכניסים את כל מרכיבי הסלט.
מערבבים טוב, מוסיפים מרוטב שמרחנו בו את נתחי הסלמון מה שנשאר ממנו. מערבבים טוב שוב.
8. בצלחת מגישים באהבה את נתחי הסלמון לצד הסלט אסיאתי והספגטי….