Share with:


חלבי

אופן הכנה

סברינה בתוספת אגוזים טחונים
אני עשיתי בתבנית 26 קפיצית
והוספתי לתערובת הבצק אגוזים טחונים
ואחרי אפיה זיגגתי לא רק סירופ גם ריבת
תותים …

לבצק:
500 גרם קמח
50 גרם שמרים
100 גרם סוכר
קליפה מגוררת מ־1 לימון
200 גרם חמאה מומסת
5 ביצים (L)
5 גרם מלח
240 מ"ל מים

לסירופ:
1 ליטר מים
350 גרם סוכר
2 מקלות קינמון
קליפה מגוררת מ־1/2 לימון
קליפה מ־1/2 תפוז חתוכה לרצועות
120 מ"ל כוס רום כהה

לקצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

לקישוט:
תותים, דובדבנים או פטל
ההכנה:

הבצק:
במערבל מזון מערבבים קמח, שמרים, סוכר וקליפת לימון. מוסיפים את החמאה המומסת, את הביצים ואת המלח. מערבלים קלות עד שהם נבלעים היטב בתערובת.
,מוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצרת עיסה אחידה, והתערובת המתקבלת דביקה ונוחה לזילוף.
*מעבירים את התערובת לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים במשך כ־30 דקות.
*בעזרת מרית מערבבים מעט את התערובת שתפחה ומעבירים לשק זילוף. מזלפים לתוך תבנית שקעים מסיליקון עד ל־⅔ מגובה השקעים ומתפיחים כ-30 דקות, עד שהבצק מגיע לשיא גובה השקעים.
*מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את התבנית ואופים במשך כ־20 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב ובוהק. מוציאים ומצננים.
הסירופ:
בסיר מרתיחים את המים, את הסוכר ואת מקלות הקינמון. לאחר הרתיחה, מוסיפים לסיר את קליפת הלימון המגוררת ואת רצועות קליפת התפוז.
*מסירים מהאש ומוסיפים את הרום. מערבבים לכדי תערובת אחידה ומשאירים בטמפרטורת החדר עד לבישול הסברינות בסירופ.
*מחממים את הסירופ על אש קטנה ככל האפשר. חשוב שהסירופ יהיה חם, אבל לא מבעבע. טובלים את הסברינות בחלקן העליון, זה ש"השתזף" בתנור, בסירופ למשך 3-2 דקות, ולאחר מכן טובלים באותו אופן את הבסיס. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לכלי הגשה. מצננים.
הקצפת:
מקציפים את השמנת המתוקה ואת הסוכר לקצף יציב ומזלפים על גבי הסברינות – רק לאחר שמוודאים שהן התקררו מתום הבישול.
*מעטרים בפירות ססגוני: תות, דובדבן, פטל או אחר…….

סברינה עם אגוזים וריבת תותים
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

153 מתכונים