לבצק
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'
1 כף שמנת חמוצה
200 גרם חמאה רכה
½ 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
כפית שטוחה מלח
למילוי
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם קשקבל מגורד
1 חלבון
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
ההכנה:
שמים בקערה את כל חומרי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (אפשר במעבד מזון).
עוטפים את הבצק בניילון ומאחסנים במקרר 4 שעות.
מחלקים את הבצק הקר ל-4 חלקים שווים.
על משטח מקומח קלות, מרדדים כל חלק לעלה עגול .
בסכין חותכים כל עלה ל-12
שמים בבסיס של כל משולש מעט מהמלית ומגלגלים מהצד הרחב אל הצר
שמים בתבנית אפיה
מברישים את הסהרון בביצה ומפזרים שומשום
אופים בחום גבוה 200°, כ-25-30 דקות, עד השחמה.