עוגיות סהרוני שקדים או פקאנים קלות להכנה וממכרות במיוחד. מתכון קל וטעים שניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה ולהגיש לאורחים בשבת או בכל יום אחר בשבוע. הכי כדאי ביום חורפי עם כוס תה חמה
מצרכים
300 גר' חמאה / מחמאה לפרווה (רכה מאוד
כוס וחצי א. סוכר
1 סוכר וניל
200 גר' שקדים / פקאנים טחונים
2 וחצי כוסות קמח
1 א. אפייה
3/4 כוס קורנפלור
1/4 כוס חלב / מים לפרווה
הכנה
לקערת מיקסר עם וו גיטרה נכניס את כל חומרי העוגיות ונערבב יחד לפי הסדר הבא: חמאה, אבקת סוכר, סוכר וניל, חלב, שקדים / פקאנים, קורנפלור, קמח., א. אפייה.
מערבבים כ 2 דקות (לא יותר!), מוציאים מקערת המיקסר ומאחדים את הבצק ביד – שימו לב, הבצק אמור להיות רך רך ונעים, לא דביק ולא קשה. לעיתים חסר כף חלב או להפך כף קמח, תלוי בסוגי הקמחים והלחות (המתכון מדוייק, זה כמעט ולא קורה)
קורצים עיגולים בגודל של כ-3 זיתים, מגלגלים ביד ויוצרים צורת חצי ירח (סהרונים).
את הסהרונים מסדרים בתבנית עם רווחים בין עוגייה לעוגייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות כ- 10 דקות (עד שמזהיב בצדדים אך העוגייה עדיין בהירה).
מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר – שימו לב, לא נוגעים בעוגייה עד שהיא מתקררת לגמרי, אחרת היא תתפורר לכם