Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

קילו קמח( מנופה)
2 כפות וחצי שמרים(יבשים)
קצת יותר מחצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
כפית מלח(לא גדושה)
3 כפות ברנדי(או ערק..זה שהשמן לא יספג בתוך הסופגניה)
50 ג׳ חמאה(מומסת חלקית) מחמאה לפרווה או חצי כוס שמן חד פעמי קר
ביצה 1 טרופות
2 כוסות וחצי מים פושרים(אם הבצק עדיין קשה ניתן להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים לא דביק)

הכנה
בקערה שמים את המים חצי מהסוכר ואת השמרים היבשים ,מערבבים מעט ונותנים מנוחה כמה דקות(עד שזה תפוח)
בקערת מיקסר(עם וו לישה) שמים את הקמח יתרת הסוכר ומערבבים עם כף טוב טוב,
מפעילים את המיקסר תוך כדי שהקמח מתערבב מוספים את השמרים שתפחו, ואת המים
לוקחים את הביצה טורפים אותה ומוספים לבצק,אחרי כמה שניות מוספים את החמאה המומסת חלקית ,
בודקים את הבצק שהכל נטמע מוסיפים את המלח וממשכים ללוש עוד 4 ד'(אם יש צורך מוספים עוד חצי כוס מים)
עד לקבלת בצק רך ונעים ודביק מעט משמנים מעט את הבצק מכסים במגבת עד שיכפיל את עצמו מורדים נפח
קורצים עיגולים מעבדים מעט על שיש יוצרים צורת עיגול משטחים קלות עם היד שמים ממרח רצוי
סוגרים טוב ומגלגלים מעט מעבירים לנייר אפיה גזור לריבוע מכסים בשקית ומתפחים שוב כשהן תפוחות ויפות
מחמים בקבוק שמן שיהיה חם מנמכים להבה
מטגנים משני הצדדים (שיהיו זהובים עם פס לבן) מוצאים לנייר סופג כשמצטנן מזלפים לתוכם ריבה
כל ריבה אהובה מפזרים אבקת סוכר בנדיבות וזוללים…

סופגניות אליפות
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

153 מתכונים