מצרכים:
3 כוסות + 3/4 כוס קמח
כף שמרים יבשים
150 גר' חמאה רכה
חצי כפית מלח
4 כפות סוכר
3 ביצים טרופות
6 כפות חלב
למריחה מעל:
כף חמאה מומסת
למילוי:
מה שאוהבים
הכנה:
בקערה מערבבים קמח, שמרים וסוכר.
עושים גומה באמצע ומוסיפים את יתר המצרכים.
לשים את הבצק למשך 5-7 דקות, מתקבל בצק מעט דביק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר בערך לשעתיים.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומתחילים לעצב. במידה ורוצים את הסופגניות בצורה אישית אז מחלקים ל-10 כדורים שווים ומעגלים אותם.
במידה רוצים לאפות כעוגת סופגניות (כמו שאני אפיתי) אז מרדדים בסיס לסופגניות ומעליו מניחים את הכדורים שעיצבנו במרווחים של כ-2 ס"מ זה מזה.
מניחים מעל ניילון ומתפיחים את הבצק כשעה.
מורחים מעל חמאה מומסת ומכניסים לתנור חם 180 מעלות כ-15 דקות לסופגניות אישיות וכ-25 דקות ל 'עוגת סופגניות