מתכון
1 קג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1 חלמון
100 גר מרגרינה מומסת
1 כף תמצית ווניל
1 כף קוניאק
גרידת לימון
2+1/2 כוסות מים פושרים.
אופן ההכנה
לערבב תחילה את הקמח עם המוצרים היבשים.
לערבב בכלי נפרד את הביצים עם המים ושאר הנוזלים וגרידת הלימון ולהוסיף לגומה במרכז קערת המערבל.
להפעיל את המערבל תחילה באיטיות וללוש חמש דקות במהירות בינונית.
בתום הלישה, להניח בקערת המערבל להתפחה.
להתפיח פעמיים.
בתום ההתפחה, ליצור 30 כדורים /סופגניות מאורכות בעזרת ידיים לחות ולהניח להתפחה בשתי תבניות.
ממליצה שתבנית אחת תיועד לטיגון ואחת לאפיה.
לצורך האפיה יש להניח מתחת לכל כדור בצק ריבוע נייר אפיה לצורך הרמת הכדור התפוח מבלי שיתעוות בהרמה.
לאחר התפחת הסופגניות, לאפות תבנית אחת בתנור בחום בינוני עד השחמה.
תבנית שניה לטגן בשמן עמוק.
לעיטור :
ממרחים, קצםות, אבקת סוכר, ריבה, ממרח לוטוס, סוכריות וכדומה