סופגניות
הסופגניות יצאו לי בערך 50 יחידות
אל תוותרו על שימוש במד חום זה חשוב לכל מאפה שתטגנו
לאחר הלישה לא מתפיחים את הבצק ישר קורצים עיגולים ואת העיגולים מתפיחים שעה ורבע
מתכון:
קילו קמח
2 כפות שמרים
כף גלוטן (קונים בחנויות שמתמחות לאפיה-תפקידו
לגרום לבצק להיות אלסטי ונוח ולמאפים אוורירים)
חצי כוס סוכר
קורט מלח
2 שקיות סוכר ווניל
2 כפות אלכוהול(ערק..וויסקי מה שיש בבית)
האלכוהול מונע ספיגה של שמן
4 ביצים
חצי כוס שמן(חד פעמי חם)
1/2 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים ביחד (חשוב שהשמרים לא יגעו בשמן ובביצים
במשך 10 דקות. (לאחר הלישה לא מתפיחים את הבצק הוא כבר יתפח לאחר שנקרוץ עיגולים)
לאחר מכן קורצים עיגולים בגודל 60 גרם
מניחים את העיגולים על ניירות אפיה גזורות בצורת ריבוע
ומתפיחים את העיגולים שעה ורבע.
מחממים את השמן לטמפרטורה של 160 מעלות
ומטגנים כל עיגול שוקלים ל60 גרם את העיגולים מניחים על ניירות אפיה גזורים לריבוע ומעל מכסים בניילון להתפחה של שעה ורבע..