המתכון ללא ביצים וללא שומן חמאה או מרגרינה.
המתכון של אמא שלי חנה האהובה, מבוסס על שיטת "תוסיפי ככה, כמה שנכנס" חחחח.
במציאות שלנו דייקתי את כמויות המתכון כדי שנתנהל במציאות וודאית .
🤣😁🤣😁
אז בואו נתחיל,
1 קג קמח מנופה
2 כפות גרגירי שמרים יבשים.
6 כפות סוכר
קורט מלח.
1/4 כוס שמן סויה
(חד'פ קר).
2 כפות קוניאק
2 כפות תמצית ווניל,
גרידה מלימון אחד.
מים- בין 3 ל-4 כוסות מים חמימים.
ערבבו את כל החומרים היבשים בקערה.
צרו גומה במרכז הקערה ותמזגו לתוכה את השמן , תמצית הווניל והקוניאק.
💙הסוד של הבצק הזה, הוא בכמות המים.
תמזגו באיטיות כוס אחר כוס, תוך כדי לישה עד יצירת בצק רך, גמיש, לא דביק. בערך (3+1/2 כוסות מים), הוספת המים אינה אחידה בכל הקמחים, בשל אופן ספיגתם את הנוזלים.
הניחו את הקערה לתפיחה של שעה, תחת כיסוי בד נקי לשמירה על חמימות הבצק, האפלתו וסיוע להתפתחות תסיסת השמרים.
בזמן התפיחה, קחו את הזמן להכנת, ריבועי נייר אפיה בגודל 10×10 סמ, להנחת הסופגניות עליהן.
מקצפות צבעוניות, ציפויים מעניינים של שוקולד, חמאת בוטנים, ריבת חלב, טחינה, חלבה, אבקת סוכר, ריבה ועוד…כיד הדמיון הטובה עליכם.
תהליך תפיחת הבצק ידרוש מכם עוד פעמיים לישה בתוך הקערה, כל 20 דקות על מנת להעיר את התסיסה של השמרים.
סה"כ זמן תפיחה בקערה כשעה ו-40 דקות באזור חמים במטבח.
אופן הכנת הסופגניות:
להוריד את הבצק התופח את משטח יבש ומקומח
ללוש לישה מלאה במהלך כדקה.
לחלק את הבצק לארבעה גושים.
לקמח כל גוש .
יש שתי אפשרויות קלאסיות לעיצוב הסופגניות:
לאחר תפיחת הסופגניות כשעה נוספת, מגיע שלב אפיית הסופגניות בתנור, או טיגון הסופגניות בשמן עמוק-לבחירתכם .
אני מעדיפה סופגניה קלאסית מטוגנת.
ברגע שהסופגניות התקררו, הזמינו את עצמכם לשעת יצירה ופינוק הסופגניות בכל התוספות והשילובים שהכנתם.
אני הכי אוהבת ריבה ואבקת סוכר.
אז….תהיו טובים, העבירו הלאה את האושר באור גדול.
שתפו את הפוסט והזמינו חברים להינות יחד אתכם.
שלכן באהבה.
מרים.