סופגניה מקושטת – דונאטס
4 כוסות קמח (שתיה קרה)
חצי כוס סוכר
1 ביצה L
רבע כפית מלח
רבע כוס שמן
כוס מים פושרים
כפות תמצית וניל
כף ערק
כף שמרים.
אופן ההכנה-
1 ) נייר אפיה חתוך ל-12 ריבועים.
2) בקערה נשים- קמח , מלח, סוכר
נערבב מעט ונוסיף שמרים, שמן, ביצה, תמצית וניל, ערק.ובסוף מים
ללוש הייטב (אפשר במיקסר).
3) נעשה מהבצק כדור ונכניס לקערה משומנת מעט. נכסה את הבצק וניתן התפחה של שעה.
4) לאחר התפחה של שעה, נוציא אויר מהבצק
וניתן עוד חצי שעה התפחה.
5) לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק לעובי 1.5 סנטימטר ולקרוץ עיגולים.
6) נניח כל עיגול על נייר אפיה, ונכסה
להתפחה של חצי שעה .
7) נחממם שמן בסיר שטוח,
השמן לא צריך להיות רותח .
8) נכניס לשמן את הדונאטס כשאנחנו תופסים
אותם מהקצוות הנייר.
כמה שניות ואז,להוציא את הנייר.
הופכים אותם רק כשהצבע זהוב ויפה.
ככה גם נדע שטמפרטורת השמן נכונה ומתאימה.
מעבירים לנייר סופג להתקרר.
קישוטים :
הכנתי גאנש שוקולד חלב
חצי כוס שתיה קרה שמנת מצוקה
120 גרם שוקולד חלב
מערבבים על אש נמוכה עד,שהשוקולד נמס
ואין גושים . מקררים הייטב.
מצפים את הדונאטס בשוקולד
ומקשטים בסוכריות
חנוכה שמח בבשורות טובות וישועות❤