מרכיבים:
1 ק"ג קמח 2 כפות שמרים יבשים 5 כפות סוכר 1 אבקת אפיה 1/2 כוס שמן 2 סוכר וניל 1 כפית רום 1/2 כף מלח 2 ביצים 1 חלמון 2 ורבע כוסות מים בערך לפיזור אבקת סוכר ריבת תות שדה
אופן ההכנה:
לשים בקערה שמרים ,סוכר וכוס מים ולהמתין רבע שעה בערך .
להוסיף את שאר המצרכים וללוש לקבלת בצק רך ונעים .
אני לשה עם הידיים אפשר המיקסר את המים להוסיף בהתאם לצורך עד לקבלת בצק נעים
לכסות ולהתפיח חצי שעה בערך .
ללוש ושוב התפחה של חצי שעה .
לחתוך נייר אפיה למרובעים קטנים .
לחלק את הבצק לכדורים ולכדרר יפה לכדור
להניח על נייר אפיה ולתת תפילה של חצי בערך .
לחמם שמן לא עמוק ולהוסיף חתיכת גזר על אש נמוכה . . להרים בזהירות עם הנייר ולהניח במחבת שהנייר כלפי מעלה ולטגן עד לקבלת צבע חום בהיר ..
להוציא לשים במסננת ולתת להתקרר מעט לפזר אבקת סוכר יריבה .