1 ק"ג קמח | |
2 כפות שמרים | |
1/2 כוס סוכר | |
1/2 כוס שמן | |
1 כף תמצית וניל (2 סוכר וניל) | |
2 כפות רום | |
1 כף ברנדי/ערק (לא חייב) | |
3 כוסות מים פושרים |
***** ההמלצה שלי להכין ערב קודם את הבצק….ללוש בידיים עד לאיחוד החומרים אין צורך במיקסר….להתפיח שעה במטבח …ולהעביר למקרר להתפחה עד הבוקר…
הכנה:
לתוך קערה לשים את כל החומרים ללוש קלות בידיים עד לאיחוד הבצק…להתפיח שעה במטבח…המשך לילה במקרר.
לאחר התפחה …לרדד את הבצק לעלה בעובי כ-2 ס"מ , להניח על קויה של ניר אפיה…לכסות ולהתפיח חצי שעה.
לטגן בשמן עמוק, בחום בינוני עד נמוך….עד להזהבה.
**** אופן הטיגון לאחר הנחת הבצק בסיר אין לגעת או להפוך את הסופגניה רק לאחר כדקה וחצי לבדוק אם התקבל גוון חום ? רק אז להפוך את הסופגניה ….כך מתקבל הפס הלבן ויודעים שהסופגניה טוגנה טוב.
לקשט כיד הדימיון….
בהצלחה!
חנוכה שמח ומתוק !!!🍹🍸🍷🥃🥂🍻🍺🥞🥞🥞