את הסלומון יש להשרות במיץ לימון ומלח כחצי שעה
,מכינים מרינד
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב טריאקי,
כף רוטב צילי,
מלח
פלפל שחור גרוס
אפשר להוסיף מעט צ'ילי גרוס חריף,
2 כפות שמן זית.
משאירים במרינדה בערך חצי שעה לספיגת טעמים,מחממים מחבת פסים בציפוי טפלון ומבשלים על אש נמוכה משני הצדדים.
להכנת הפירה:
מרתיחים 2 בטטות ו2 תפו"א קטנים עד לריכוך מרסקים במועך תפו"א
מוסיפים כף מחמאה מתבלים במלח פלפל ואבקת מרק ומערבבים…
מגישים ישר מהמחבט לצלחת ובתאבון