Share with:


בשרי

אופן הכנה

את המילוי בשר לקחתי
ממתכון של אילנית בניזרי שאין לו תחליף

מרכיבים
חבילת עלי סיגר מרוקאים מופשרים לילה ליפני במקרר!!

*אני מאוד אוהבת את עלי בצק של שלושת האופים .
קילו בשר מספר 5 כתף או מספר 2 ( אני הכנתי עם 5)
ראש שום ללא קליפה
6,7 פלפלים סודנים חריפים טח ( יבשים)
חופן כוסברה
כף כמון
2 כפות שמן
מלח בערך כף שטוחה ( טועמים ומתקנים תיבול)
כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית שטוחה פלפל שחור
כוס ציר מימי הבשר או מים פושרים רגילים

אופן ההכנה
1שלב ראשון מרתיחים את הגוש בשר עם עלי דפנה,גרגירי פלפל אנגלי,רבע כפית כורכום ובצל שלם קלוף מרתיחים עד לריכוך הבשר בערך שעה וחצי תבדקו עם סכין ברגע שהיא ננעצת בבשר ללא התנגדות זה מוכן לסנן במסננת את מי הציר ולשמור כוס נוזלים !! .
2לקרר את הבשר בטמפרטורת החדר !! .
3לחתוך לקוביות ,לטחון במעבד מזון לדקה ,כעת נוסיף את הפלפלים,השום,כוסברה ונטחן ביחד עם הבשר עד לקבלת תערובת פירורית ! .
4נוסיף את התבלינים השמן וכעת לאט לאט נוסיף מציר הבשר ( אפשר מים רגילים) עד שמקבלים תערובת יציבה להנחה על עלי הסיגר ! .
5ניקח חבילה של בערך 6 עלי סיגר.
6נחתוך לחצי לאורך וחצי לרוחב כך מתקבלים לנו 4 משולשים קטנים מכל עלה !! .
7נכין דבק קמח .
82 כפות קמח.
9עם מעט מים לערבב עד לקבלת תערובת סמיכה ..
10נניח על כל משולש קטן ממלית הבשר שהצד של השפיץ למעלה והצד הרחב לפנינו נביא את הצדדים למרכז ,נגלגל וכשנגיע לשפיץ נמרח דבק קמח ונהדק !! .
11נטגן בשמן עמוק וחם עד להזהבה !! אופציה קלה יותר : .
12==============.
13חצי קילו בשר בקר טחון עם שומן כבש !! לחלק את הבשר ל 2 כדורים להרתיח במים עם עלי דפנה,בצל שלם קלוף וגרירי פלפל אנגלי חצי שעה !! לצנן .
14כעת נעביר את 2 כדורי הבשר למעבד מזון נטחן לדקה ואז נוסיף את התבלינים הכוסברה והשום נטחן הכל ונמלא את עלי הסיגר בהצלחה אילנית .

סיגרים במילוי בשר_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים
אסתי זוהר מטבח אותנטיספר המתכונים של
מתכון של

אסתי זוהר מטבח אותנטי

264 מתכונים