מתכון פשוט לאפות עם יפעת רגב
קילו קמח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
קורט מלח
כפית קינמון
100 גרם חמאה רכה
4 ביצים
כוס וחצי מים(חד פעמי חם)
מילוי קינמון:
2 כוסות סוכר חום הכהה
2 כפיות קינמון
קרם גבינה:
450 גרם גבינת שמנת (2 קופסאות) 16% שומן
4 כפות אבקת סוכר
מערבבים את אבקת הסוכר והגבינה ביחד
סירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס מים
מרתיחים הכל ביחד 10 דקות
ציפוי מעל הסינבון:
2 כפות גבינת שמנת
חצי כוס שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
להרתיח הכל ביחד 2 דקות ולסנן
לשפוך מעל הסינבון שהוא חם
אופן ההכנה:
את השמרים רצוי לשים בתחתית הקערה ומעל את הקמח ושאר החומרים
לשים 10 דקות ומניחים בקערה משומנת מתפיחים שעה.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים
מרדדים את הבצק לריבוע
מורחים קרם גבינה ומעל מפזרים את תערובת הקינמון
מגלגלים לרולדה חותכים לעיגולים ומניחים בתבנית
מתפיחים בערך שעה
ואופים בחום 190 מעלות 17 דקות