מעדן חגיגי וטעים
מתכון –
לטגן בצל קצוץ עד להשחמה
להוסיף 500 גר בשר טחון
במחבת עד שהבשר משנה צבע
לקלות 5 חצילים (בתנור או בחציליה)
לרוקן את כל התוכן ולהוסיף
פטרוזילה , כוסברה , שום כתוש , מיץ לימון , 3 כפות שמן זית , מלח
לערבב הכל טוב
רוטב עגבניות
לתבל במלח פלפל ושום
לערבב טוב
טחינה –
לקחת טחינה גולמית
להוסיף לימון שום ומלח ביחד עם מים קרים
לערבב טוב
הרכבת המנה –
לקחת כלי פיירקס
להניח בתחתית את הבשר
מעל את החציל בשכבה אחידה
מעל את רוטב העגבניוצ
ומעל הכל את הטחינה
שתכסה את הכל
לאפות בתנור חם עד שהטחינה למעלה משחימה
לפזר צנוברים קלויים