Share with:


חלבי

אופן הכנה

לכניסה לאינסטגרם שלי – לחצו כאן

הנייד שלי : 052-6694613

על מצע של כרישה ותרד טורקי בחמאה ויין לבן

מה צריך?

לזוקיני:

6 זוקיני פרוסים לאורך ונקיים מהבשר שלהם בפנים.

למילוי קציצות דג:

1/2 קילו דג לבן טרי טחון ללא עור ועצמות (לברק/ דניס/ כל דג לבן יתאים פה)

כף שמן זית

בצל קטן קצוץ דק דק (אין בסרטון, נכון, שכחתי)

כף פירורי לחם

חצי צרור כוסברה קצוצה דק

חופן נענע קצוצה

כפית שום כתוש (כ-2 שיני שום)

גרידת לימון מחצי לימון בינוני

פלפל חריף אחד קצוץ קטן מאוד

כפית ג'ינג'ר מגורד

כפית שמנה מלח (דג צריך מלח)

רבע כפית כורכום

חצי כפית שטוחה פלפל שחור

לרוטב:

50 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

כרישה אחת פרוסה לעיגולים (החלק הלבן)

200 גרם תרד טורקי חתוך גס

2 שיני שום קצוצות

מיץ מחצי לימון

גרידת לימון מחצי לימון

כפית מלח שטוחה

חצי כוס יין לבן

2 כוסות מים

מה לעשות?

לחמם תנור ל-190°.

לערבב את כל חומרי המילוי דג לאיחוד, לא ללוש יותר מידי — ערבוב קצר רק כדי לאחד את הטעמים מספיק.
להניח במקרר מכוסה בניילון נצמד.

לפרוס ולרוקן את הזוקינים ולהניח בצד.

להכין את הרוטב בסיר שטוח שמתאים לתנור או בתבנית:

לחמם על הגז חמאה ושמן זית לשניות בודדות.

להוסיף את הכרישה הפרוסה, לטגן מעט.

להוסיף שום ותרד טורקי ולטגן עוד דקה.

בשלב הזה אפשר להוסיף ענף קטן של אורגנו או כל צמח תבלין שאוהבים במרכז הסיר.

לשפוך יין ולבשל עד שהיין כמעט מתאדה לחלוטין, שישאר מעט נוזל.

להוסיף גרידות לימון, מיץ לימון ותבלינים, לערבב ולתת לתבלינים להפתח.

להוסיף מים ולהביא לרתיחה, לבשל כמה דקות, להוריד מהאש.

למלא את סירות הזוקיני במילוי דג ולהניח על הרוטב בצורה יפה.

להכניס לתנור (בלי מכסה) ל-25 דקות על חום עליון תחתון סטטי.

להגיש עם קערת יוגורט שעליו מזולף שמן זית, פלפל חריף ומעט אורגנו/ נענע.

סירות זוקיני ממולאות קציצת דג_מתכון של דיאנה יוסף – מאסטר מתכונים
דיאנה יוסףספר המתכונים של
מתכון של

דיאנה יוסף

10 מתכונים