בוחרים את החצילים שיהיו כמה שיותר קלילים-ככה יותר טובים
חוצים 3 חצילים לאורך לחצאים מברישים בשמן ומכניסים לתנור בחום200 עד שיזהיבו מעט
בערך כרבע שעה,בנתיים מכינים את המילוי:
במחבת לטגן בצל קצוץ להזהבה,להוסיף חצי קילו בשר טחון(אני ערבבתי הודו אדום ובקר)ולפורר בעזרת מזלג עד שצבעו הופך אפור להוסיף 5-6 שיני שום קצוצות-לערבב,להוסיף פטרוזליה קצוצה ולערבב,לקלוף עגבניה גדולה ולחתוך לריבועים להוסיף לתערובת הבשר ולהמשיך לבשל,
לתבל במלח פלפל שחור גרוס,כפית כמון,כף פפריקה מתוקה,ולהסיר מהאש.
כשהחצילים מוכנים בעזרת מזלג "לגרד" את פנים החציל-לא להוציא,(הבשר מתערבב עם הפנים של החציל) למלות את החציל.מכינים רוטב-במחבת לטגן 4-5 שיני שום קצוצות כדקה להזהבה,להוסיף קופסא קטנה(100 גר') רסק עגבניות להוסיף חצי כפית סוכר,מלח פלפל שחור כף פפריקה מתוקה,כפית כמון,ומעט פפריקה חריפה למי שאוהב פיקנטי.להוסיף כוס מים חמים ניתן להוסיף מים לכמות הרצויה.
ליצוק את הרוטב על החצילים ולהכניס לתנור בחום 180 כ-20 דקות עד חצי שעה לא יותר.
להגשה לפזר פטרוזליה קצוצה ולזלף טחינה מעל