Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

לערב שבת חייבים דגים אחרי הקידוש❤- זה הדג שיהיה על השולחן- סלונה בטעם חמוץ מתוק מהמטבח העיראקי
קל להכנה וטעים מאוד נלווה לזה אורז לבן😋

חומרים
5-6 בצלים גדולים פרוסים לעיגול (אפשר חצאי עיגול)
2 כפות שמן
2 עגבניות גדולות חתוכות לרצועות ברוחב 1 ס"מ
פלפל חריף פרוס לפי הטעם –לא חייב
1.5 כפות פפריקה אדומה
קמצוץ כפית פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
1 ראש שום פרוס
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מיץ לימון
1.5 כפות אבקת מרק עוף פרווה
דג – נקי ללא עצמות ופרוס(, פילה אמנון, פילה לברק או כל דג פילה ללא עצמות…)
3-4 עגבניות גדולות פרוסות לעיגול בעובי1/2 ס"מ
אופן ההכנה

  1. מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן עד מתרכך ושמזהיב, מוסיפים את פרוסות השום את רצועות העגבנייה וממשיכים לטגן מוסיפים את הפלפל החריף ( לא חייב),כורכום ,פלפל שחור וממשיכים לערבב. עד שנשארים מעט נוזלים הכל על אש נמוכה שלא ייחרך
  2. מוסיפים את מיץ הלימון , הסוכר ,א. מרק עוף מערבבים עוד קצת על האש בודקים את הטעם ומתקנים אם צריך (יש להגיע למצב חמוץ מתוק)לא נשארים הרבה נוזלים
  3. בינתיים מטגנים קלות את הדגים .(טובלים בקמח ומעט פפריקה)
  4. בתבנית פיירקס או כל כלי המתאים לתנור מסדרים את רוטב הבצל עם העגבניות , מעל מסדרים את הדגים, ומעל את העגבניות הפרוסות .
  5. מעל העגבניות מפזרים מעט מלח גס ומכניסים לתנור בחום גבוהה עד להשחמה של העגבניות
    בתאבון🙏🌹

• אין צורך במלח באבקת המרק יש מלח.

לחצו כאן >> להצטרפות לערוץ היוטיוב שלי