לערב שבת חייבים דגים אחרי הקידוש❤- זה הדג שיהיה על השולחן- סלונה בטעם חמוץ מתוק מהמטבח העיראקי
קל להכנה וטעים מאוד נלווה לזה אורז לבן😋
חומרים
5-6 בצלים גדולים פרוסים לעיגול (אפשר חצאי עיגול)
2 כפות שמן
2 עגבניות גדולות חתוכות לרצועות ברוחב 1 ס"מ
פלפל חריף פרוס לפי הטעם –לא חייב
1.5 כפות פפריקה אדומה
קמצוץ כפית פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
1 ראש שום פרוס
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מיץ לימון
1.5 כפות אבקת מרק עוף פרווה
דג – נקי ללא עצמות ופרוס(, פילה אמנון, פילה לברק או כל דג פילה ללא עצמות…)
3-4 עגבניות גדולות פרוסות לעיגול בעובי1/2 ס"מ
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן עד מתרכך ושמזהיב, מוסיפים את פרוסות השום את רצועות העגבנייה וממשיכים לטגן מוסיפים את הפלפל החריף ( לא חייב),כורכום ,פלפל שחור וממשיכים לערבב. עד שנשארים מעט נוזלים הכל על אש נמוכה שלא ייחרך
- מוסיפים את מיץ הלימון , הסוכר ,א. מרק עוף מערבבים עוד קצת על האש בודקים את הטעם ומתקנים אם צריך (יש להגיע למצב חמוץ מתוק)לא נשארים הרבה נוזלים
- בינתיים מטגנים קלות את הדגים .(טובלים בקמח ומעט פפריקה)
- בתבנית פיירקס או כל כלי המתאים לתנור מסדרים את רוטב הבצל עם העגבניות , מעל מסדרים את הדגים, ומעל את העגבניות הפרוסות .
- מעל העגבניות מפזרים מעט מלח גס ומכניסים לתנור בחום גבוהה עד להשחמה של העגבניות
בתאבון🙏🌹
• אין צורך במלח באבקת המרק יש מלח.
לחצו כאן >> להצטרפות לערוץ היוטיוב שלי