Share with:


פרווה

אופן הכנה

המצרכים לעוגת שוקולד עם טוויסט מיוחד:

1/2 כוס סילאן
3 כפות קקאו
1 כוס מים רותחים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 אבקת אפייה
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
1 סוכר וניל
2 ביצים L
2 כוסות קמח

לזיגוג:
3 כפות סילאן
1-2 כפות מים רותחים

אופן הכנה לעוגת שוקולד עם טוויסט מיוחד:
בקערה, מערבבים את הסילאן, הקקאו והמים הרותחים. מוסיפים את שאר המרכיבים הרטובים, שמן וביצים ומערבבים לאיחוד.
מוסיפים את הקמח, סוכר, אבקת האפייה והסודה לשתיה ומערבבים במיקסר כ-30 שניות עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים תבנית בינונית או 2 תבניות אינגליש קייק ומשטחים פנימה את הבלילה
מכניסים לתנור שחומם מראש על 150-160 מעלות ואופים במשך כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מכינים את הזיגוג על ידי ערבוב הסילאן והמים הרותחים ויוצקים על העוגה החמה.
ניתן לצפות את העוגה בגנאש שוקולד ולפזר עדשים או קוקוס
טיפ: כדי להעצים את הטעם השוקולדי, ניתן להוסיף שבבי שוקולד או אגוזים לבלילה לפני האפייה.

לציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה
לחמם במיקרוגל בפולסים לערבב היטב
ולמרוח על גבי העוגה

הערה: הסילאן מוסיף לעוגה רכות וטעם מעט קרמלי, אך אם אינכם אוהבים את הטעם, ניתן להחליפו בדבש או סירופ מייפל.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכוןמתכון

עוגת שוקולד עם טוויסט מיוחד_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים
אסתי זוהר מטבח אותנטיספר המתכונים של
מתכון של

אסתי זוהר מטבח אותנטי

278 מתכונים