2 קג עגבניות בשלות, את עושה בראש כול עגבניה איקס עם סכין חדה, שמה בסיר מרתיחה עד שמבעבע, אחכ בקלות הן מתקלפות (בזהירות על הידיים), באותו סיר את מניחה אותן, חותכת בתוך הסיר לקוביות גדולות, מוסיפה 3-4 פלפל חריף מטוגן מראש ומקולף חתוך לפרוסות עם הגרעינים, שיניים מראש של שום אחד שלם, לא לחתוך להניח אותם בשלמותם, לבשל עד שמתאדה, מידי פעם למעוך במועך (של פירי) עד שהכול מתאדה, לקראת הסוף (בישול של קצת יותר משעה)… מוסיפה מלח (בערך כף שטוחה), חצי כף פפריקה מתוקה וחצי כוס שמן. בהצלחה