מתכון –
1 ק"ג קמח
כף מלח
3 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
2 כפות שמרים יבשים .
2 וחצי עד 3 כוסות מים פושרים.
להניח הכל בקערה
מים להוסיף בהדרגה.
וללוש הייטב
שעה התפחה .
להוריד נפח ולחלק את הבצק ל- 16חלקים.
למלא ולהתפיח עוד 20 דקות.
מורחת ביצה ושומשום
אפיה 200 מעלות.
תנור שחומם מראש.
לסהרונים ממולאים בטונה
רדדתי את הבצק
מלאתי2 כפות מטבוחה
פזרתי טונה, זיתים, ביצים קשות חתוכות.
לסגור את הבצק,
ולמרוח ביצה ושומשום.
סהרונים עם גבינה צהובה
מורחת מטבוחה
גבינה צהובה / זיתים /עגבניות
סוגרת ומורחת ביצה ומפזרת שומשום.
ארוחה שמתאימה לתשעה באב ❤️